joi, 12 decembrie 2013






Ingrediente:
  • -          Maț de chișcă ( intestinul gros)
  • -          Carne de porc tocata 500 g
  • -          Ficat de porc (cam 500 g)
  • -          Plămânii de la porc
  • -          Rinichi
  • -          3-4 linguri de ulei
  • -          2 cepe mari
  • -          O cana cu orez
  • -          Sare,piper
  • -          2 foi de dafin


MOD DE PREPARARE
Se spală bine organele si se pun la fiert la foc mic. Rinichii trebuie taiati in doua pe lungime, curatati bine si tinuti in apa cu otet o jumatate de ora.Dupa ce ati luat spuma de deasupra adaugati foile de dafin.
Organele sunt fierte in momentul in care furculita intra usor in ele. După ce au fiert bine organele se scot din zeama care au fiert si se dau la racit.
Cand s-au răcit, organele se toacă cu satârul.
Intre timp punem la fiert orezul până își dublează volumul, il scurgem, il dăm la racit și apoi îl adăugăm peste organe.
Adăugăm carnea tocată.
Cepele se taie mărunt și se călesc în ulei.După ce s-a răcit o punem peste amestecul cu carne si organe.
Adaugăm sare și piper după gust.
După ce am spălat mațele foarte bine si le-am tinut in apa cu oțet ( eu tai si o ceapa rondele si o adaug in apa cu oțet )
Umplem mațele cu amestecul rezultat și legăm la capete.
Intr-o cratita punem apă la fiert  cu o linguriță de sare. Cand apa fierbe punem la fiert chișca( apa trebuie să fie de două degete deasupra chiștii). Chișca se ințeapă în mai multe locuri cu un ac subțire inainte s-o punem la fiert. Dacă în timpul fierberii se mai umflă mai înțepăm de cateva ori. Se lasă la fiert la foc mic până fierbe bine mațul, aproximativ 40-50 min.


Poftă bună.

Un comentariu: