joi, 12 decembrie 2013







Este o rețetă veche din Moldova care se servea in Ajunul Crăciunului.Rețeta veche se făcea cu semințe de cânepă. Eu folosesc nucă.
Ingrediente:
Pentru aluat:
-500 gr făină
-drojdie cât o nucă
- un praf de zahăr
-un praf de sare
-100 ml ulei
-100 ml apă
Pentru cremă:
-          O cană de zahăr sau 200 gr miere de albine
-          200 ml apă
-          2 căni de nucă macinată
-          Vanilie

MOD DE PREPARARE
Drojdia se sfarâmă, se amesteca cu praful de zahăr, se presoară peste amestec un pic de făină  și o lăsăm la cald până crește un pic. Făina cernută se maestecă cu sarea, turnam drojdia, uleiul câte putin, apa tot cate putin si framantam pana facem un aluat potrivit de moale.Lăsăm la dospit. După ce aluatul a crescut facem turtite rotunde și subtiri pe care le coacem pe plita de la aragaz sau in tigaie in foarte putin ulei.după ce sunt gata se umplu cu crema:
Mierea se amestecă cu apa si multă vanilie, rezultă un fel de sirop pe care il punem la fiert pana face bășici mici la fierbere. Se dă la racit apoi punem nuca măcinată.
Trebuie sa stea macar o zi la rece inainte de afi servite sa se patrundă bine siropul.


Poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu