miercuri, 11 decembrie 2013






Ingrediente Picioare de porc, capatana de porc ,urechi de porc, coada (daca nu ati mancat-o la taiere), 2 cepe mari , 2 morcovi mari, pătrunjel, o ceapă mare, o capatana de usturoi, sare, piper boabe

Mod de preparare

Se spală bine picioarele, capatana de porc, urechile de porc şi se pun întregi într-un vas mare (eu folosesc un tuci ).
Se pune apa cat sa le acopere bine, cam doua degete deasupra lor. Ceapa si morcovul se curata, se taie in doua si se pun la fiert in vasul unde ati pus carnea, dupa ce ati luat spuma de pe carne. 
Se pune apoi sare, piper.Se fierbe la foc mic fara capac deasupra , pentru a nu se tulbura zeama. 
Se lasă la fiert 4-5 ore, până ce toată carnea se desprinde de pe oase. Nu se amestecă în oală şi nici nu se dă la foc mare.
Când aproape carnea s-a desprins de pe oase, se verifică zeama dacă se lipeşte sau nu, adică dacă se gelifică. Se ia puţin cu lingura de deasupra, din oală, şi se pune pe o farfuriuţă, care se dă la rece verificând apoi starea acesteia.
Dacă vi se pare că nu se gelifică suficient, se poate dizolva repede în puţină zeamă, un plic de gelatină. 
Se toarnă apoi gelatina dizolvată peste întreaga cantitate fara a fi pe foc.
Când totul este gata se scoate carnea, cu grijă, să nu se tulbure zeama. Se desface de pe oase, se taie bucatele mici şi se pune în castronele, farfurii sau în ce vase se doreşte a se folosi.
Se taie morcovii rondele si se incorporeaza cu bucatele de carne.
Pentru ca raciturile sa nu fie grase deasupra, se lasa vasul cu zeama de carne strecurata la rece.Va pride o pojghita deasupra. 
Cu o lingura de lemn sau o paleta luam grasimea, apoi punem usturoiul pisat.
Amestecam bine zeama de carne, vanturam de cateva ori, apoi strecuram zeama. 
Peste carnea asezata in castronele se pune zeama cu polonicul, foarte încet. 
Se orneaza cu frunze de patrunjel verde. 
Se dă totul la rece, până a doua zi.

POFTA BUNA

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu