miercuri, 20 noiembrie 2013







Ingrediente: pentru 4 portii


  • 1 pulpa miel (750-800g)
  • 2 cepe rosii
  • 4 linguri de unt
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 1 varf de lingurita de scortisoara
  • 2 linguri sare de mare
  • 200 gr dulceata de merisoare  

Optional, pulpa de miel se tine la fezandat in bere neagra cu mirodenii 3-4 ore. Apoi se scurge bine si se freaca delicat cu sare si piper verde, lasandu-se sa se odihneasca 15 minute.
Separat, intr-o tigaie se face sosul, topind untul, sotand ceapa si amestecand ,apoi pasta de tomate. Se lasa impreuna la foc iute pana la primul clocot, dupa care inca 1-2 minute sa scada la foc mic. Cu aceasta reductie se unge bine mielul inainte de a fi asezat , pe hartie de copt in tava. Se pune la cuptor la 200grade, cam 20 de minute, pana incepe sa prinda culoare. Apoi se unge si cu dulceata de merisoare, lasandu-se inca 15 minute la 160 grade, cu grija ca fructele sa nu se inegreasca.
Se scoate si se lasa la racit la temperatura camerei, acoperit, pentru a nu se pierde aromele. Dupa aceea se serveste cu felurite garnituri, precum felii de telina coapte, felii de mar sau prune fierte in reductie de vin.  

Pofta buna 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu